4 enkla tips för att utöka skägget

Gör en hängivenhet

Det är viktigt att inse att det krävs en viss hängivenhet för att odla skägg, särskilt i början. Du kan bli avskräckt, besviken och få anmärkningar från vänner och familj. Men det är oerhört givande och även värt ansträngningen.

Din framgång med att odla skägg beror till stor del på ditt engagemang och din genetiska sammansättning. Vissa personer är välsignade med förmågan att odla skägg på några korta veckor, dermaroller skägg medan andra kan behöva spendera månader för att få det önskade utseendet. Tyvärr finns det inte mycket du kan göra när det gäller gener, men med engagemang kan du hålla dig till de svåra faserna för att se hur punkterna slutar. Samt att om det inte tränar kan du klippa av det på några minuter.

Så om du vill utöka ditt skägg, gör dedikationen på egen hand för att hålla fast vid det i minst 8 veckor. Detta kommer säkert att ge dig tillräckligt med tid för att expandera ut ett respektabelt skägg och för att du ska bli bekant med att underhålla det.

Börja expandera ditt skägg

Du kan börja ditt skägg när det fungerar perfekt för dig. Vissa personer väljer att växa ut det under hela vintersäsongen. Andra väljer att börja odla skägget under hela semestern när de är borta från jobbet. Ytterligare andra väljer att låta skägget växa under hela fotbolls-/hockey-/baseboll-/fotbolls-/lacrosse-/etc-perioden skägg produkter kit. Andra gör det för att stödja nationella orsaker som Movember (forskningsstudie om prostatacancerceller) eller någon annan värdefull välgörenhet. Det spelar ingen roll när du börjar … välj en dag och sluta raka dig!

Ett av de största felen som män gör är att försöka forma/trimma sitt skägg i förväg. Det är bäst att tillåta 4 – 6 veckors utveckling innan man försöker forma skägget. Även om du planerar att expandera en getskägg, haklapp eller mustasch är det idealiskt för att hålla rakhyveln och låta ansiktshåret blomma ut.

Varför växa ut ett fullskägg under de allra första fyra veckorna?

Du kan inte identifiera exakt hur ditt skägg kommer att växa ut och kommer troligen att klippa av överdrivet mycket.

Du kanske upptäcker att ditt skägg underkastar sig bra på vissa ställen och inte så bra på andra.

Du kanske ser en stil när det är snyggt rakat, men en helt annan när det växer tillräckligt mycket.

Dessa faktorer kan skapa ett obehagligt skägg som snabbt hamnar i badrumsbänken.

Du kan uppleva klåda eller irritation i huden under utvecklingsprocessen. Detta är ganska vanligt för flera killar och inte något att oroa sig för. Det finns massor av aftershavebehandlingar som kan hjälpa till att minska inflammation och även mjuka upp ansiktshåret. Hårbalsam och krämer kan också hjälpa till att minska irritationen. Det är viktigt att inse att irritationen är kortvarig och att den någon gång kommer att upphöra.

Att forma ditt skägg

Efter den första månaden är det dags att forma ditt skägg. I vissa fall är det klokt att leta upp en barberare som har kunskap om att forma skägg. Om det inte är ett alternativ finns det 2 platser som du behöver koncentrera dig på:

Nacklinjen: Typiskt sett vill du att skägget ska förlänga käkbenet med en tum eller två. Om du tar två fingrar och lägger dem mot käkbenets all-time low är det där ditt skägg ska sluta. Dessutom ska skäggets baksida sträcka sig direkt ner från baksidan av dina polisonger.

Underhålla ditt skägg

Det finns endast 2 punkter som du behöver för att behålla ditt skägg:

Skäggtrimmer: Du kommer troligen att använda denna dagligen för att upprätthålla skäggets form. Många skäggmanglar har olika huvuden för att styra storleken på dina skägghår. Dessutom hjälper trimmarna till att eliminera vilda hårstrån som ibland sticker ut i konstiga vinklar. Det är bäst att välja en sladdlös enhet eftersom kabeln ofta kan vara i vägen under trimningen.

De enda olika andra föremål som du kanske vill tänka på är skäggsaxar. De är användbara för att trimma de periodiska vildhåren och säkerställa ett rakt snitt i skäggets kanter.

Latest Post

Related Post